Call us on 01760 444 229

8 x 10 Holkham Summerhouse With Apex Roof


Holkham Summerhouse: Front
Holkham Summerhouse: Front
Holkham Summerhouse: Front
Holkham Summerhouse: Front
Holkham Summerhouse: Front
Holkham Summerhouse: Front

This classic 8 x 10 Holkham Summerhouse is a model among our broader range of garden summerhouses, all of which include free full delivery and installation by our specialist Installation Team, who will ensure that your building is perfect before they leave.

The interior features an electric pack with multiple sockets and a natural matchboard finish which is combined with a lacquered floor. The exterior shiplap cladding was coated in our Sage Valtti paint and the roof features cedar shingles.

If you would like to talk through your requirements directly with one of our team, please request a callback, contact us or call us on 01760 444229.

Use Our Online Tool To Create Your Own Garden Building

Begin here ...

Summerhouse Plan Breakdown


Basic Building Details
Roof Type: Apex
Building Size: 2.4m x 3.0m : 8ft x 10ft
Roof Overhang: No
Partition: 0
Doors
Doors: 1
Windows
Window Sets: 4
Opening Windows: 0
Double Glazing: No
Georgian Windows: Yes
Interior Options
Heavy Duty Floor: No
Electrical Pack: Yes
Lining System: Natural Matchboard Lining
Floor Insulation: No
Lacquered Floor: Natural
Work Bench
Work Benches: 0
Roofing
Roofing Materials: Cedar Shingles
Guttering: No
Velux Windows: 0
Exterior Design
Cladding: Shiplap
Paint System: Valtti Paint System Sage
Site Preparation
Building Base: No

Recent Updates


8 x 16ft Summerhouse with Double Glazing

Selected from our range of stunning FSC® certified timber, quality Summerhouses, this attractive Holkham Summerhouse was designed and hand-built to order at our Norfolk factory, before being delivered and assembled at the customer's specified delivery address by our expert, in-house installations team.

Read more about this building plan

Holkham Summerhouse with Storage

This stunning Holkham Summerhouse was recently installed for a customer based in Busbridge, Surrey, to use as a retreat for the bottom of their garden and an outdoor storage space rolled into one. Designed and hand-built at our Norfolk factory, the building was then both delivered and installed by our in-house installations team.

Read more about this installed building