Call us on 01760 444 229

12 x 16ft Salthouse Studio in Black


Salthouse Studio
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front

Hand-built at our Norfolk factory by expert craftsmen using only the finest FSC® certified timber, this Salthouse Studio was selected from our range of show-stopping Garden Studios by a customer looking for a space to pursue their hobbies and interests. The look of the building was further personalised by our customer to reflect their requirements.


Externally, the 12 x 16ft studio features a pent roof covered with heavy-duty, heat-bonded felt and smooth shiplap cladding painted in the exterior shade of Black. There are half-glazed double doors in the gable of the building, and alternative windows to the usual fully-glazed Salthouse style. Internally, the building boasts full insulation and natural pine lining which gives a warm and cosy feel to the building.


If you would like to view our range of stunning Garden Studios, you can do so by paying a visit to your nearest show centre, where we have up to 25 different buildings on display and a team of friendly advisors on hand to assist you. Alternatively, you may prefer to get in touch with us on 01760 444229 or continue browsing from the comfort of your own home.

Use Our Online Tool To Create Your Own Garden Building

Begin here ...

Garden Studio Plan Breakdown


Basic Building Details
Roof Type: Pent
Building Size: 2.4m x 6.0m : 8ft x 20ft
Roof Overhang: Yes
Partition: 0
Doors
Doors: 1
Windows
Window Sets: 5
Opening Windows: 0
Double Glazing: Yes
Interior Options
Heavy Duty Floor: No
Electrical Pack: No
Lining System: Natural Matchboard Internal Lining
Floor Insulation: Yes
Work Bench
Work Benches: 0
Roofing
Roofing Materials: Heavy Duty Felt
Guttering: No
Velux Windows: 0
Exterior Design
Cladding: Shiplap
Paint System: Valtti Paint System Black
Site Preparation
Building Base: No

Recent Updates


8 x 9ft Salthouse Studio

Recently chosen by a customer from our range of stylish FSC® certified timber Garden Studios, this contemporary Salthouse Studio was selected to be a work-from-home garden office. Designed and hand-crafted to order at our Norfolk factory, the building was then both delivered and assembled at the customer's specified delivery address by our team of in-house installation experts who ensured everything was perfect before leaving the premises. 

Read more about this building plan

Modern Garden Studio in Farrow & Ball Paint

This stylish and contemporary Salthouse Studio was recently installed in Stoke-on-Trent, Staffordshire, in a tranquil, wooded area close to the national attraction of Alton Towers. Designed and built at our Norfolk factory, the building was selected by the customer from our range of stunning, high-quality and versatile FSC® certified timber Garden Studios. As with all of our buildings, the studio was then both delivered and assembled at the customer’s address by our team of in-house installation experts.

Read more about this installed building