Call us on 01760 444 229

8 X 12 Salthouse Studio In Valtti Sage


Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front

This beautiful 8 x 12 Salthouse Studio is part of our large range of Garden Studios, all of which include delivery and installation as part of our dedicated service.


The exterior has been built using our shiplap cladding, coated in Sage from our exclusive Valtti paint palette - which not only adds an aesthetic element but also acts as a layer of protection to ensure longevity - and the roof adorns heavy duty felt. Internally, the walls are lined with natural matchboard lining to give it a warm interior feel.


Is this building ticking all the right boxes? We have a large range of Garden Buildings for you to browse onsite, or alternatively you are welcome to visit one of our national show centres across the UK in order to receive a first-hand experience of the luxury service we provide. 


All our buildings are hand-made in our workshops by our team of talented carpenters, meaning we can meet your requirements and quality specifications. 


If you would like to find out more about our range of Garden Studios, follow the link located below.

Use Our Online Tool To Create Your Own Garden Building

Begin here ...

Garden Studio Plan Breakdown


Basic Building Details
Roof Type: Pent
Building Size: 2.4m x 3.6m : 8ft x 12ft
Roof Overhang: Yes
Partition: 0
Doors
Doors: 1
Windows
Window Sets: 5
Opening Windows: 0
Double Glazing: Yes
Interior Options
Heavy Duty Floor: No
Electrical Pack: No
Lining System: Natural Matchboard Lining
Floor Insulation: Yes
Lacquered Floor: None
Work Bench
Work Benches: 0
Roofing
Roofing Materials: Heavy Duty Felt
Guttering: Yes
Velux Windows: 0
Exterior Design
Cladding: Shiplap
Paint System: Valtti Paint System Sage
Site Preparation
Building Base: No

Recent Updates


6 x 8ft Modern Garden Studio

This compact, convenient and contemporary Garden Studio was designed and hand-built to order at our Norfolk factory before being delivered and assembled at the customer's address by our in-house installations team. The Salthouse Studio is a contemporary choice featuring floor-to-ceiling windows and a gently sloping pent roof.

Read more about this building plan

Garden Office with Pent Roof

Contemporary and stylish, this Salthouse Studio was recently installed for a customer based in Cliddesden, Hampshire. Designed and hand-built at our Norfolk factory, the building was then delivered and assembled at the customer’s specified address by our in-house installations team.

Read more about this installed building