Call us on 01760 444 229

8 x 10ft Salthouse Studio with Painted Interior Lining


Salthouse Studio
Salthouse at Trentham
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front

Measuring 8 x 10ft, this contemporary and stylish Salthouse Studio was designed and built by hand at our Norfolk factory before being delivered and installed by our expert, in-house fitting team who ensured that everything was perfect before leaving the property.


Internally, the studio benefits from plenty of natural light thanks to the six fully-glazed windows. It also has insulation and lining on the walls and ceiling, as well as an electrical pack so that lighting and appliances can be used inside the building. The customer opted for our exterior paint shade of Slate on the exterior shiplap, which is a modern and tasteful shade. 


The Salthouse Studio it is fully suited to year-round use, whether you want a garden office, hobby room, garden retreat, or even a gym, the Salthouse will allow you to work or play in stylish, modern comfort. 


We manage our timber in a sustainable way, we are an FSC® certified company and we partner a timber mill in North Sweden who are also FSC certified thus ensuring a constant supply of high quality certified timber. 


If you're interested in a timeless Salthouse Studio for your outside space, take a look at the full range on our website by clicking the link below.



Use Our Online Tool To Create Your Own Garden Building

Begin here ...

Garden Studio Plan Breakdown


Basic Building Details
Roof Type: Pent
Building Size: 2.4m x 3.0m : 8ft x 10ft
Roof Overhang: Yes
Partition: 0
Doors
Doors: 1
Windows
Window Sets: 5
Opening Windows: 0
Interior Options
Heavy Duty Floor: No
Electrical Pack: Yes
Lining System: Painted Matchboard Lining
Lacquered Floor: None
Work Bench
Work Benches: 0
Roofing
Roofing Materials: Heavy Duty Felt
Guttering: No
Velux Windows: 0
Exterior Design
Paint System: Valtti Paint System Slate
Site Preparation
Building Base: No

Recent Updates


10 x 14ft Timber Garden Studio

This stylish and contemporary FSC® certified timber Salthouse garden studio was selected from our range of high-quality Garden Studios to be a work-from-home office in the customer's garden. Designed and hand-built at our Norfolk factory, the building was then delivered and assembled at the customer's specified delivery address by our expert fitting team.

Read more about this building plan

Salthouse Garden Studio with Pent Roof

Recently selected from our range of stylish and contemporary Garden Studios, this Salthouse Studio was installed for a customer based in Willington, Derbyshire. Chosen by the customer from our range of FSC® certified timber buildings, the Salthouse studio was designed and hand-crafted at our Norfolk factory before being both delivered and assembled at the customer’s address.

Read more about this installed building