Call us on 01760 444 229

10 x 18ft Salthouse Studio


Salthouse Studio Set Up as an Office
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front

With delivery and installation as standard across our entire range of bespoke garden buildings, Crane Garden Buildings offer an exceptional service for all customers. This 10 x 18ft Salthouse Studio was selected from our Garden Studios collection to create a modern, contemporary outdoor living space all year round.


With six fully-glazed windows, the building is flooded with natural light and boasts a fully insulated interior - suitable for use in even the cooler seasons. With its natural wood lining which enhances the wooden aesthetic of the building and use of smooth shiplap externally, the building is painted in our beautiful exterior shade of Twine. The pent roof is covered in heavy-duty, heat-bonded felt - built to last all weathers.


You can view our entire range of timber buildings by visiting one of our showsites which can be located here, where a member of the Crane Garden Buildings team will be at hand to answer any questions you may have and help design your bespoke garden building.

Use Our Online Tool To Create Your Own Garden Building

Begin here ...

Garden Studio Plan Breakdown


Basic Building Details
Roof Type: Pent
Building Size: 3.0m x 5.4m : 10ft x 18ft
Roof Overhang: Yes
Partition: 1
Doors
Doors: 2
Windows
Window Sets: 6
Opening Windows: 0
Double Glazing: Yes
Interior Options
Heavy Duty Floor: No
Electrical Pack: Yes
Lining System: Natural Matchboard Lining
Floor Insulation: Yes
Lacquered Floor: None
Work Bench
Work Benches: 0
Roofing
Roofing Materials: Heavy Duty Felt
Guttering: No
Velux Windows: 0
Exterior Design
Cladding: Shiplap
Paint System: Valtti Paint System Twine
Site Preparation
Building Base: No

Recent Updates


8 x 9ft Salthouse Studio

Recently chosen by a customer from our range of stylish FSC® certified timber Garden Studios, this contemporary Salthouse Studio was selected to be a work-from-home garden office. Designed and hand-crafted to order at our Norfolk factory, the building was then both delivered and assembled at the customer's specified delivery address by our team of in-house installation experts who ensured everything was perfect before leaving the premises. 

Read more about this building plan

Modern Garden Studio in Farrow & Ball Paint

This stylish and contemporary Salthouse Studio was recently installed in Stoke-on-Trent, Staffordshire, in a tranquil, wooded area close to the national attraction of Alton Towers. Designed and built at our Norfolk factory, the building was selected by the customer from our range of stunning, high-quality and versatile FSC® certified timber Garden Studios. As with all of our buildings, the studio was then both delivered and assembled at the customer’s address by our team of in-house installation experts.

Read more about this installed building