Call us on 01760 444 229

10 x 16ft Burnham Studio in Pebble Exterior Paint


Burnham Studio with Scalloped Fascias
Burnham Studio: Front
Burnham Studio: Front
Burnham Studio: Front
Burnham Studio: Front
Burnham Studio: Front
Burnham Studio: Front

Designed and built by hand at our Norfolk factory, this 10 x 16ft Burnham Studio is the perfect combination of classical and contemporary. Delivered and installed by our expert, in-house fitting team, the building makes a striking addition to any garden, ideal for a work-from-home-office or recreational space to relax.


With an apex roof covered in grey slate composite tiles, the building is clad with smooth shiplap painted in the tasteful shade of Pebble, which was selected by the customer from our vast range of exterior paint options. Fully, double-glazed windows offer an abundance of natural light into the interior, and access to the interior is granted via a set of double doors. Internally, the Burnham Studio comes insulated and lined as standard on the walls and ceiling, with the option to select painted interior lining. 



The best way to take a look at our buildings is for yourself at one of our show centres dotted around the UK. Here you can expect to find a range of different display buildings and some of our friendly experts on hand to advise you and answer any queries you might have. Locate your nearest here

Use Our Online Tool To Create Your Own Garden Building

Begin here ...

Garden Studio Plan Breakdown


Basic Building Details
Roof Type: Apex
Building Size: 3.0m x 4.8m : 10ft x 16ft
Roof Overhang: No
Partition: 0
Doors
Doors: 1
Windows
Window Sets: 6
Opening Windows: 0
Double Glazing: Yes
Interior Options
Heavy Duty Floor: No
Electrical Pack: No
Lining System: Painted Matchboard Internal Lining
Floor Insulation: Yes
Work Bench
Work Benches: 0
Roofing
Roofing Materials: Grey Slate Composite Tiles
Guttering: No
Velux Windows: 0
Exterior Design
Cladding: Shiplap
Paint System: Valtti Paint System Pebble
Site Preparation
Building Base: No

Recent Updates


12 x 16ft Burnham Studio with Electrics

Designed and hand-built at our Norfolk factory using only the finest FSC® certified timber, this 12 x 16ft Burnham Studio was both delivered and installed by our expert, in-house fitting team at the customer’s specified delivery address.

Read more about this building plan

Burnham Studio with Natural Insulated Interior

A customer recently selected this stunning FSC® certified Scandinavian Redwood timber building from our range of Garden Studios. Designed and hand-made at our Norfolk factory, the studio was then delivered and installed by our in-house fitting team who ensured everything was perfect before leaving the premises. The building was ordered by a customer based in Cannock, Staffordshire.

Read more about this installed building