Call us on 01760 444 229

10 x 14 Salthouse Studio with Pent Roof (Ref: 156)


10 x 14 Salthouse Studio with Pent Roof : Front
10 x 14 Salthouse Studio with Pent Roof : Front
10 x 14 Salthouse Studio with Pent Roof : Front
10 x 14 Salthouse Studio with Pent Roof : Front
10 x 14 Salthouse Studio with Pent Roof : Front
10 x 14 Salthouse Studio with Pent Roof : Front

This 10’ x 14’ Salthouse Studio with pent roof has been installed to become the customer’s garden office.


Salthouse Studios can be great buildings to have as offices because of their wall of full-length glass that floods the building with light for a very modern feel, and their ability to be used all year round due to the insulation.


Having a home office is a dream for many people; however, living and working at home can take its toll, being confined to the same rooms all day and night, so having an office outside in the garden can offer an ingenious solution to this problem. You get to leave the house in the morning, even if you do only have to talk 10 steps to reach your office, and having a dedicated separate working space will help you leave your working mind in that space instead of keeping it into the house.


As well as the double doors at the front, there are two sets of windows on both sides of the doors, and one more set on both sides of the building. There are also two opening fan light windows high up on the back wall of the office that are great for ventilation.


The paint on the outside is Valtti Lizard, which is a lovely pale green colour that looks very natural and blends into grassy garden environments very well.


Inside the Salthouse, the customer opted for painted matchboard lining, which gives a clean, white finish to the office, making it look very professional. As standard with our studios, there is also insulation in the ceiling, walls and floor; so, along with the fully glazed windows, this building will be perfect all year round, which is essential for office use.


The floor has a natural lacquer on it to help protect it and to give it a nice sheen, so with the painted walls and the shiny floor, it will not feel anything like a shed inside, it will feel like an executive’s office, especially when it has been furnished.


Salthouse Studios can be turned into brilliant offices, and we hope this customer really enjoys theirs.


If you would like a Garden Studio, whether to be used as an office, a hobby room or a relaxation room, you can order one online by using our Online Garden Building Planner Tool, located at the bottom of the page. Alternatively, you can call us on 01760 444229 if you have any questions about your requirements before making your final decision.

Use Our Online Tool To Create Your Own Garden Building

Begin here ...

Garden Studio Plan Breakdown


Basic Building Details
Roof Type: Pent
Building Size: 3.0m x 4.2m : 10ft x 14ft
Roof Overhang: Yes
Partition: 0
Doors
Doors: 1
Windows
Window Sets: 6
Opening Windows: 0
Interior Options
Heavy Duty Floor: No
Electrical Pack: Yes
Lining System: Painted Matchboard Lining
Lacquered Floor: Natural
Work Bench
Work Benches: 0
Roofing
Roofing Materials: Heavy Duty Felt
Guttering: Yes
Velux Windows: 0
Exterior Design
Paint System: Valtti Paint System Lizard
Site Preparation
Building Base: Yes
Old Building Removal: Under 2.1x2.7m (7x9ft)

Recent Updates


10 x 14ft Timber Garden Studio

This stylish and contemporary FSC® certified timber Salthouse garden studio was selected from our range of high-quality Garden Studios to be a work-from-home office in the customer's garden. Designed and hand-built at our Norfolk factory, the building was then delivered and assembled at the customer's specified delivery address by our expert fitting team.

Read more about this building plan

Salthouse Garden Studio with Pent Roof

Recently selected from our range of stylish and contemporary Garden Studios, this Salthouse Studio was installed for a customer based in Willington, Derbyshire. Chosen by the customer from our range of FSC® certified timber buildings, the Salthouse studio was designed and hand-crafted at our Norfolk factory before being both delivered and assembled at the customer’s address.

Read more about this installed building