Call us on 01760 444 229

10 x 10ft Salthouse Studio with Felt Roof


Salthouse Studio with Electrics
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front

One of our 10 x 10ft Salthouse Studios was recently selected by a customer from our range of FSC® certified timber garden studios as a work-from-home office for their garden. It was designed and built-by-hand in Norfolk before being delivered and installed by our expert fitting team at the customer’s specified address.


Internally, the Salthouse benefits from insulation in both the walls and ceiling as standard, and the customer has opted for painted lining in the airy shade of Ivory. An installed electrical pack also means that lighting and appliances can be used all year round.


Externally, the pent roof is covered in heavy-duty, heat-bonded felt for enhanced durability and the smooth shiplap cladding is painted in the exterior shade of Pebble. Several fully-glazed windows also allow for an abundance of natural light to enter the interior.


In order to take a look at our range of Garden Studios, you can pay us a visit at your nearest show site and see them for yourself. Locate your nearest here. Alternatively, you may wish to continue browsing online or get in touch with us to speak to an expert. 

Use Our Online Tool To Create Your Own Garden Building

Begin here ...

Garden Studio Plan Breakdown


Basic Building Details
Roof Type: Pent
Building Size: 3.0m x 3.0m : 10ft x 10ft
Roof Overhang: Yes
Partition: 0
Doors
Doors: 1
Windows
Window Sets: 5
Opening Windows: 0
Interior Options
Heavy Duty Floor: No
Electrical Pack: Yes
Lining System: Painted Matchboard Lining
Lacquered Floor: None
Work Bench
Work Benches: 0
Roofing
Roofing Materials: Heavy Duty Felt
Guttering: No
Velux Windows: 0
Exterior Design
Paint System: Valtti Paint System Pebble
Site Preparation
Building Base: No

Recent Updates


8 x 9ft Salthouse Studio

Recently chosen by a customer from our range of stylish FSC® certified timber Garden Studios, this contemporary Salthouse Studio was selected to be a work-from-home garden office. Designed and hand-crafted to order at our Norfolk factory, the building was then both delivered and assembled at the customer's specified delivery address by our team of in-house installation experts who ensured everything was perfect before leaving the premises. 

Read more about this building plan

Modern Garden Studio in Farrow & Ball Paint

This stylish and contemporary Salthouse Studio was recently installed in Stoke-on-Trent, Staffordshire, in a tranquil, wooded area close to the national attraction of Alton Towers. Designed and built at our Norfolk factory, the building was selected by the customer from our range of stunning, high-quality and versatile FSC® certified timber Garden Studios. As with all of our buildings, the studio was then both delivered and assembled at the customer’s address by our team of in-house installation experts.

Read more about this installed building