Call us on 01760 444 229

10 x 16ft Salthouse Studio with Storage Partition


Rowley 312598 Sage
Salthouse Farrow and Ball
Salthouse Studio with a Partition
Salthouse Studio
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front

One of our stylish Salthouse Studios was selected from our range of bespoke Garden Studios and was hand built by our expert team of craftsmen at our Norfolk factory for a customer needing a functional work-from-home-office and an outdoor storage area.


Measuring 10 x 16ft, the building features a separate storage partition with external access door and four fully glazed windows for an abundance of natural light. Internally, the studio benefits from full insulation and painted lining with an electrical pack, meaning that appliances and lighting can be used. This extends the use of the building into darker hours and throughout the entire year. Externally, the pent roof is covered with our heavy-duty, heat-bonded felt and the exterior is clad with smooth shiplap painted in the exterior shade of Sundrenched.


In order to take a look at our range of Garden Studios, we recommend that you pay us a visit at your nearest showsite. You may alternatively prefer to get in touch with us

Use Our Online Tool To Create Your Own Garden Building

Begin here ...

Garden Studio Plan Breakdown


Basic Building Details
Roof Type: Pent
Building Size: 3.0m x 4.8m : 10ft x 16ft
Roof Overhang: Yes
Partition: 1
Doors
Doors: 2
Windows
Window Sets: 3
Opening Windows: 0
Double Glazing: No
Interior Options
Heavy Duty Floor: No
Electrical Pack: Yes
Lining System: Painted Matchboard Internal Lining
Floor Insulation: Yes
Work Bench
Work Benches: 0
Roofing
Roofing Materials: Heavy Duty Felt
Guttering: No
Velux Windows: 0
Exterior Design
Cladding: Shiplap
Paint System: Valtti Paint System Sundrenched
Site Preparation
Building Base: No

Recent Updates


6 x 8ft Modern Garden Studio

This compact, convenient and contemporary Garden Studio was designed and hand-built to order at our Norfolk factory before being delivered and assembled at the customer's address by our in-house installations team. The Salthouse Studio is a contemporary choice featuring floor-to-ceiling windows and a gently sloping pent roof.

Read more about this building plan

Garden Office with Pent Roof

Contemporary and stylish, this Salthouse Studio was recently installed for a customer based in Cliddesden, Hampshire. Designed and hand-built at our Norfolk factory, the building was then delivered and assembled at the customer’s specified address by our in-house installations team.

Read more about this installed building