Call us on 01760 444 229

10 x 14 Salthouse Studio


Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front

This 10 x 14 Salthouse Studio is just one of our larger range garden studios and offices, which all include free delivery and installation as part of our end to end service.

Externally, this Studio has been built using our planed shiplap cladding, coated in multiple layers of Verdigris Valtti paint, which was teamed with heavy duty, torched-on roofing felt. This building is completed with guttering to aid drainage.

The interior is fully insulated and finished with a natural matchboard lining. An electrical pack was added by our qualified electricians, to enable the building to be used as a garden office.

If you would like a Studio, you can visit one of our seven show centres across the country to have a look at the buildings for yourself, locations disclosed here.

Need help from one of our friendly team? Please request a callback, contact us or call us on 01760 444229 to discuss your requirements.

Use Our Online Tool To Create Your Own Garden Building

Begin here ...

Garden Studio Plan Breakdown


Basic Building Details
Roof Type: Pent
Building Size: 3.0m x 4.2m : 10ft x 14ft
Roof Overhang: Yes
Partition: 1
Doors
Doors: 2
Windows
Window Sets: 1
Opening Windows: 0
Double Glazing: Yes
Interior Options
Heavy Duty Floor: No
Electrical Pack: Yes
Lining System: Natural Matchboard Lining
Floor Insulation: Yes
Lacquered Floor: None
Work Bench
Work Benches: 0
Roofing
Roofing Materials: Heavy Duty Felt
Guttering: Yes
Velux Windows: 0
Exterior Design
Cladding: Shiplap
Paint System: Valtti Paint System Verdigris
Site Preparation
Building Base: No

Recent Updates


8 x 9ft Salthouse Studio

Recently chosen by a customer from our range of stylish FSC® certified timber Garden Studios, this contemporary Salthouse Studio was selected to be a work-from-home garden office. Designed and hand-crafted to order at our Norfolk factory, the building was then both delivered and assembled at the customer's specified delivery address by our team of in-house installation experts who ensured everything was perfect before leaving the premises. 

Read more about this building plan

Modern Garden Studio in Farrow & Ball Paint

This stylish and contemporary Salthouse Studio was recently installed in Stoke-on-Trent, Staffordshire, in a tranquil, wooded area close to the national attraction of Alton Towers. Designed and built at our Norfolk factory, the building was selected by the customer from our range of stunning, high-quality and versatile FSC® certified timber Garden Studios. As with all of our buildings, the studio was then both delivered and assembled at the customer’s address by our team of in-house installation experts.

Read more about this installed building