Call us on 01760 444 229

10 x 14ft Salthouse Studio


Salthouse Studio
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front

One of our functional and attractive Garden Studios was recently designed and hand-made to order at our Norfolk factory. Built using only FSC® certified timber and the finest materials, the studio was then delivered and installed by our in-house installation experts at the customer's specified delivery address. 


The building measures 10 x 14ft and boasts a separate storage partition with an external access joinery door. It has a pent roof covered with our heavy-duty, heat-bonded felt for optimised durability, as well as six fully-length windows including two fully-glazed doors for an abundance of natural light. For ventilation, the double doors can be pinned open during the summer months and alternatively, there is an opening fanlight window along the rear wall of the building. Externally, the studio is painted in our exterior shade of Sage and is clad with smooth shiplap for a further modern look. Inside, the studio has natural pine lining and full insulation for a warm and cosy feel. The customer also opted to add an electrical pack which means appliances and lighting can also be used throughout the year, making it an ideal work-from-home office. 


If our stunning Salthouse Studio has inspired you, we suggest that you pay us a visit at your nearest show site which can be located here. Alternatively, feel free to contact us on 01760 444229

Use Our Online Tool To Create Your Own Garden Building

Begin here ...

Garden Studio Plan Breakdown


Basic Building Details
Roof Type: Pent
Building Size: 3.0m x 4.2m : 10ft x 14ft
Roof Overhang: Yes
Partition: 1
Doors
Doors: 2
Windows
Window Sets: 6
Opening Windows: 0
Double Glazing: Yes
Interior Options
Heavy Duty Floor: No
Electrical Pack: Yes
Lining System: Natural Matchboard Internal Lining
Floor Insulation: Yes
Work Bench
Work Benches: 0
Roofing
Roofing Materials: Heavy Duty Felt
Guttering: Yes
Velux Windows: 0
Exterior Design
Cladding: Shiplap
Paint System: Valtti Paint System Sage
Site Preparation
Building Base: No

Recent Updates


6 x 8ft Modern Garden Studio

This compact, convenient and contemporary Garden Studio was designed and hand-built to order at our Norfolk factory before being delivered and assembled at the customer's address by our in-house installations team. The Salthouse Studio is a contemporary choice featuring floor-to-ceiling windows and a gently sloping pent roof.

Read more about this building plan

Garden Office with Pent Roof

Contemporary and stylish, this Salthouse Studio was recently installed for a customer based in Cliddesden, Hampshire. Designed and hand-built at our Norfolk factory, the building was then delivered and assembled at the customer’s specified address by our in-house installations team.

Read more about this installed building