Call us on 01760 444 229

8 x 10ft Salthouse Studio with Heavy Duty Floor


2.4 x 3.0m Salthouse Studio
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front
Salthouse Studio: Front

One of our stylish and contemporary Salthouse Studios was recently installed for a customer needing an attractive work-from-home office. As with all of our hand-crafted timber buildings, the studio was both delivered and installed by our in-house fitting team.


The building measures a compact 8 x 10ft and is clad with our smooth shiplap coated in our exterior paint in the shade of Pebble. The customer also opted to add an electrical pack, painted lining and a heavy duty floor, which all mean that the building will remain fully functional all year round and is protected against frequent footfall and scuffs from moving furniture.


In order to take a look at our range of FSC® certified timber garden buildings, we recommend that you pay us a visit at your nearest show site. Located in Norfolk, Nottinghamshire, Staffordshire, Oxfordshire, Berkshire, Surrey and East Sussex, our show sites will have up to 25 buildings on display and our friendly advisors available to help you.

Use Our Online Tool To Create Your Own Garden Building

Begin here ...

Garden Studio Plan Breakdown


Basic Building Details
Roof Type: Pent
Building Size: 2.4m x 3.0m : 8ft x 10ft
Roof Overhang: Yes
Partition: 0
Doors
Doors: 1
Windows
Window Sets: 4
Opening Windows: 0
Interior Options
Heavy Duty Floor: Yes
Electrical Pack: Yes
Lining System: Painted Matchboard Lining
Lacquered Floor: None
Work Bench
Work Benches: 0
Roofing
Roofing Materials: Heavy Duty Felt
Guttering: Yes
Velux Windows: 0
Exterior Design
Paint System: Valtti Paint System Pebble
Site Preparation
Building Base: No

Recent Updates


6 x 8ft Modern Garden Studio

This compact, convenient and contemporary Garden Studio was designed and hand-built to order at our Norfolk factory before being delivered and assembled at the customer's address by our in-house installations team. The Salthouse Studio is a contemporary choice featuring floor-to-ceiling windows and a gently sloping pent roof.

Read more about this building plan

Garden Office with Pent Roof

Contemporary and stylish, this Salthouse Studio was recently installed for a customer based in Cliddesden, Hampshire. Designed and hand-built at our Norfolk factory, the building was then delivered and assembled at the customer’s specified address by our in-house installations team.

Read more about this installed building